Gio Canini benoemd tot WPP's Country Manager voor België

Gio Canini benoemd tot WPP's Country Manager voor België

Antwerpen - 23 juni 2020

Vandaag kondigde WPP aan dat Gio Canini werd benoemd tot WPP's Country Manager voor België.

Gio zal verantwoordelijk zijn voor de groei van de activiteiten van WPP en de kansen op de Belgische markt. Hij kan zich daarvoor beroepen op zijn ruime ervaring met een brede waaier aan merken in de reissector, telecom, media, retail, FMCG, ICT, gezondheidszorg en overheid, voor wie hij zowel werkte aan de aanbieders- als aan de klantenzijde. Hij zal die taak combineren met zijn nieuwe positie van Benelux Executive Chairman voor Wunderman Thompson, bij wie hij altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van het agentschap in België. Mede onder zijn leiding ging het werknemersaantal van 35 naar 220 mensen die werken voor grote lokale en internationale klanten. 

Gio kwam in 2007 bij WPP toen These Days, het digitale agentschap dat hij in 2001 samen met Erwin Jansen oprichtte, werd overgenomen door Wunderman/Y&R. Hij begon zijn loopbaan als academisch onderzoeker bij de Vrije Universiteit Brussel, om vervolgens aan de slag te gaan bij Concentra, een van de grootste mediabedrijven in België. Daar was hij medeoprichter en bestuurder van investeringsfonds Ubimedia.com, dat gespecialiseerd was in media, marketing, data en ICT.

Mark Read, CEO van WPP: "Gio's ondernemingszin en leiderschapsvaardigheden zijn ideaal om WPP's aanwezigheid in België verder te ontwikkelen, een land waarvan de reclamesector een sterke creatieve reputatie heeft en fors inzet op innovatie. Hij kan bogen op zijn diepgaande ervaring in het creëren van groei voor klanten in de Benelux en bezit een doorgedreven kennis van een Belgische markt die voordeel haalt uit zijn sociale, politieke en culturele ligging in het hart van Europa."

Over WPP

WPP is een creatief transformatiebedrijf. Wij gebruiken de kracht van creativiteit om te bouwen aan een betere toekomst voor onze mensen, klanten en gemeenschappen. Voor meer informatie, surf naar www.wpp.com.

Story image

 

 

Over Wunderman Thompson Belgium

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, een consultancypartner en een technologiebedrijf combineert. Vanuit deze unieke positionering willen we ambitieuze merken inspireren om te groeien en hen daarbij te ondersteunen met totaaloplossingen op het vlak van customer journey, communicatie, (e-)commerce, consultancy, CRM, CX, data, productie of technologie.

Daarvoor rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. In Antwerpen en Brussel zijn we met meer dan 200 getalenteerde medewerkers dé sparring partner voor onder meer Samsonite, DEME, MNM, Mazda, NN, Swinkels Family Brewers, Telenet, MediaMarkt, Danone, Nationale Loterij, Lunch Garden, Randstad, VAB, Pioneer DJ, Microsoft, Alken-Maes, Samsung, Bayer-Janssen-Ipsen, MSD en Carrefour. Terwijl we wereldwijd  over 200.000 specialisten in 90 markten beschikken om ook internationale ambities mee waar te maken.

Meer weten? Kom snel kennismaken op wundermanthompson.be. Of maak een afspraak met Erwin JansenGiovanni Canini (Wunderman Thompson Antwerp) of Toon Diependaele (Wunderman Thompson Brussel).

Wunderman Antwerp werd uitgeroepen tot Agency of the Year op de Merit Awards 2018, de MIXX Awards 2018 en de Creative Belgium Awards 2018. 

Wunderman Thompson Belgium
Generaal Lemanstraat 47 - B2
2018 Antwerpen

Researchdreef 10
1070 Anderlecht