Wunderman Thompson lanceert volledig geïntegreerd Benelux-agentschap

Wunderman Thompson lanceert volledig geïntegreerd Benelux-agentschap

Antwerpen - 23 juni 2020

Wunderman Thompson kondigde vandaag aan dat het zijn Benelux-activiteiten gaat integreren om een creatief bolwerk in de regio uit te bouwen. Dat geïntegreerde agentschap zal Wunderman Thompson Antwerpen, Wunderman Thompson Brussel, Wunderman Thompson Amsterdam en Mirum België omvatten.

De gecombineerde organisatie zal uitdrukkelijk worden gepositioneerd als groeipartner in de regio – met een totaalaanbod aan vaardigheden om inspiratie te bieden doorheen de hele brand & customer experience.

In het verleden hebben de verschillende kantoren van Wunderman Thompson Benelux elkaar steeds ondersteund om samen groei te creëren voor gemeenschappelijke klanten als Microsoft, Mazda, VodafoneZiggo, Telenet, Media Markt, Randstad en Nationale Nederlanden.

Het nieuwe agentschap zal worden geleid door Erwin Jansen, de CEO van Wunderman Thompson Benelux en het hoofd van Wunderman Thompson Antwerpen. In zijn functie wordt hij bijgestaan door Anita Lotten als managing director van Wunderman Thompson Amsterdam, David Grünewald als managing director van Mirum België en Toon Diependaele als managing director van Wunderman Thompson Brussel.

Gio Canini, die onlangs werd aangesteld als WPP country manager voor België, zal daarnaast ook de functie van executive chairman van Wunderman Thompson Benelux op zich nemen.

Erwin Jansen, CEO van Wunderman Thompson Benelux, reageerde op de aankondiging: "Dit is een fantastische dag aangezien we de allerbeste talenten uit onze regio samenbrengen om de groei van onze klanten te ondersteunen. Individueel gezien genoot ieder agentschap een bijzonder goede reputatie, met elk zijn eigen DNA en specialisaties, maar samen hebben we nu de kans om met een allesomvattend dienstenaanbod uit te groeien tot de onbetwiste top in de regio. We staan te trappelen om onze gecombineerde expertise in creativiteit, data en technologie nu te bundelen ten dienste van onze klanten."

Anita Lotten, MD Wunderman Thompson Amsterdam:

"We zijn opgetogen dat we na jaren van intensieve samenwerking nu de volgende stap zetten. Voor onze agentschappen is dit een geweldige kans om ons dienstenaanbod in Nederland en de rest van de regio nog te verbeteren. We hebben er alle vertrouwen in dat dit nieuw opgerichte agentschap de samenwerking met onze klanten ten goede zal komen en zal aanzetten tot groei."

Ewen Sturgeon, CEO Wunderman Thompson EMEA: "Ik ben fier op het werk dat Erwin en Gio en hun team hebben verzet om onze Benelux-kantoren te integreren in één agentschap en ik kijk al uit naar alles wat hun teams de komende jaren zullen verwezenlijken. Ook onze klanten in de regio organiseren zich steeds meer op een gelijkaardige, regionale manier en we willen hun het beste blijven aanbieden van wat Wunderman Thompson te bieden heeft."

Wunderman Thompson Benelux wordt een agentschap met meer dan 300 werknemers verdeeld over de kantoren in Antwerpen, Brussel en Amsterdam.

Over Wunderman Thompson Belgium

Wunderman Thompson is een creative transformation agency dat de expertise van een reclamebureau, een consultancypartner en een technologiebedrijf combineert. Vanuit deze unieke positionering willen we ambitieuze merken inspireren om te groeien en hen daarbij te ondersteunen met totaaloplossingen op het vlak van customer journey, communicatie, (e-)commerce, consultancy, CRM, CX, data, productie of technologie.

Daarvoor rekenen we op onze lokale en globale kracht en expertise. In Antwerpen en Brussel zijn we met meer dan 200 getalenteerde medewerkers dé sparring partner voor onder meer Samsonite, DEME, MNM, Mazda, NN, Swinkels Family Brewers, Telenet, MediaMarkt, Danone, Nationale Loterij, Lunch Garden, Randstad, VAB, Pioneer DJ, Microsoft, Alken-Maes, Samsung, Bayer-Janssen-Ipsen, MSD en Carrefour. Terwijl we wereldwijd  over 200.000 specialisten in 90 markten beschikken om ook internationale ambities mee waar te maken.

Meer weten? Kom snel kennismaken op wundermanthompson.be. Of maak een afspraak met Erwin JansenGiovanni Canini (Wunderman Thompson Antwerp) of Toon Diependaele (Wunderman Thompson Brussel).

Wunderman Antwerp werd uitgeroepen tot Agency of the Year op de Merit Awards 2018, de MIXX Awards 2018 en de Creative Belgium Awards 2018. 

Wunderman Thompson Belgium
Generaal Lemanstraat 47 - B2
2018 Antwerpen

Researchdreef 10
1070 Anderlecht